ik ben een werkgever ik ben een werknemer
pay-off Passus Advies

Outplacementtrajecten op maat 

Iedere organisatie kent periodes waarin er van een of meerdere medewerkers afscheid genomen moet worden. Wilt u vanuit goed werkgeverschap uw werknemer(s) een effectief en zorgvuldig outplacementtraject aanbieden? Dan is Passus de ideale partner. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van de arbeidsmarkt bieden wij ondersteuning op maat aan zowel werknemers als werkgevers. Samen zorgen we ervoor dat uw werknemers met vertrouwen en enthousiasme een nieuwe stap kunnen zetten in hun carrière.

Neem contact op met ons

Robert Krauts, Manager Human Resources bij StoraEnso
“Passus is betrokken bij de sluiting van onze fabriek. Met hun persoonlijke en professionele aanpak zijn zij een baken van rust en houvast voor de vele betrokken werknemers. Zij bieden de collega’s weer perspectief en dat geeft hen nieuwe energie.”
Robert Krauts, Manager Human Resources bij StoraEnso
Ruud Aarts, Coördinator Personeelszaken bij Wienerberger B.V.
“Vanaf de oprichting van Passus werken wij intensief en plezierig samen met Passus. Met name de persoonlijke begeleiding van de adviseurs is voor ons en onze medewerkers erg waardevol!”
Ruud Aarts, Coördinator Personeelszaken bij Wienerberger B.V.
Nynke Buis, HR bij CCI
“De contacten zijn erg prettig, de lijntjes zijn kort en als het nodig is kan er snel geschakeld worden. We vinden het ook fijn er vaste contactpersonen zijn die onze organisatie kennen en zo weten wat er speelt.”
Nynke Buis, HR bij CCI

 

 

 

 

 

Bekijk werkwijze

Wat is een outplacementtraject?

Outplacement is een waardevol hulpmiddel dat werkgevers kunnen inzetten om hun werknemers te begeleiden naar een nieuwe baan buiten het bedrijf. Het kan ontstaan als gevolg van een reorganisatie, herstructurering of een andere omstandigheid waarbij boventalligheid tot stand komt. Het doel van een outplacementtraject is om werknemers te ondersteunen bij het vinden van een passende en duurzame functie bij een nieuwe werkgever.

Ons outplacementtraject dient niet alleen om werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe functie, maar ook om hen te ondersteunen bij het maken van een bewuste carrièrekeuze of het vinden van een ander toekomstperspectief. We willen ervoor zorgen dat uw medewerkers hun professionele leven weer met enthousiasme oppakken en met vertrouwen een positieve stap zetten naar een nieuwe fase in hun loopbaan.

Onze aanpak bij outplacement

Bij Passus geloven we in een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. We begrijpen dat elke werknemer en situatie uniek is en daarom ontwerpen we een outplacementtraject op maat voor iedere individuele werknemer. Onze professionals ondersteunen de medewerker met een oplossingsgerichte aanpak om te komen tot een duidelijk stappenplan dat aansluit bij hun behoeften, vaardigheden en ambities.

  • Intakegesprek
  • Persoonlijk plan van aanpak
  • Loopbaancoaching 
  • Training en workshops
  • Arbeidsbemiddeling

Wilt u meer weten over hoe Passus uw organisatie kan ondersteunen bij outplacementtrajecten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees hieronder de ervaring van Jeffrey 

‘‘Ga iets doen wat dicht bij de je hart ligt, want geld alleen maakt je niet rijk.’’

Hoe ben je omgegaan met het feit dat jij jouw baan zou verliezen?

Dat ik mijn baan heb verloren maakte dat ik de kans heb gepakt om écht voor mijzelf te kiezen. Ik ben altijd al een mensenmens geweest. Van voetbalcoach tot vertrouwenspersoon voor familie en vrienden. Ook binnen Stora Enso vond ik het fijn om mensen te verbinden en ervoor te zorgen dat mensen hun werk fijn konden doen. Ik heb mij ook heel betrokken gevoeld bij de reorganisatie en wat dit met mijn collega’s deed. De keuze voor de opleiding Sociaal Werk sluit hier bij aan.

 

Bekijk hier het hele interview

Privacyreglement Klachtenreglement Algemene Voorwaarden