ik ben een werkgever ik ben een werknemer
pay-off Passus Advies

Onderzoek met een oriëntatietraject of re-integratie realistisch is

Wanneer er in het kader van re-integratie tweede spoor op voorhand twijfels bestaan of een medewerker wel re-integratie-, of arbeidsmogelijkheden op de externe arbeidsmarkt heeft, kan er een oriëntatietraject worden opgestart. Met dit oriëntatietraject wordt bepaald of de inzet van een regulier re-integratietraject haalbaar en/of realistisch is. Er wordt dan ook aangegeven of er door de inzet van een re-integratietraject de arbeidsmarktkansen van de medewerker worden vergroot.

Neem contact met ons op

Ingrid Koolen, HR Manager bij Axians
“Wat ik waardeer naast het prettige contact, is de deskundigheid en betrokkenheid in de manier van werken. Dit hoor ik ook terug van onze medewerkers. ”
Ingrid Koolen, HR Manager bij Axians

Wanneer uit het oriëntatietraject blijkt dat voortzetting niet haalbaar is

Wanneer er gedurende het oriëntatietraject blijkt dat een voortzetting van het tweede spoortraject niet haalbaar is omdat dit niet zal leiden tot het vergroten van de re-integratie- en arbeidsmogelijkheden, dan wordt de werkgever geadviseerd om een deskundigen­oordeel bij UWV aan te vragen. Het doel daarvan is om (tijdelijk) vrijstelling te krijgen voor een re-integratietraject tweede spoor.

Mocht uit het oriëntatie­traject blijken dat er wel voldoende (theoretische) re-integratie-, of arbeidsmogelijkheden voor de medewerker zijn, dan volgt een advies voor het vervolg inclusief een stappenplan.

Wilt u meer informatie over ons oriëntatietraject voor re-integratie en hoe we u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. Samen kunnen we de weg effenen voor een succesvolle re-integratie.

 

 

 

 

 

Bekijk werkwijze

 

 

Privacyreglement Klachtenreglement Algemene Voorwaarden