ik ben een werkgever ik ben een werknemer
pay-off Passus Advies

Waarom een derde spoor re-integratie?

Als eigen risicodrager voor de WGA betaalt u als werkgever niet alleen tien jaar lang een WGA uitkering voor uw (ex)medewerker, u bent ook verantwoordelijk voor de re-integratie van deze (ex)medewerker wanneer er arbeidsmogelijkheden zijn. Zodra deze mogelijkheden er zijn, is het voor u en uw werknemer dus zowel financieel als maatschappelijk aantrekkelijk om een derde spoor re-integratie in te zetten.

Neem contact op met ons

Madelon Sporrel, Teamleider HR bij Ploeger Logistics
“Passus is een professionele en betrokken samenwerkingspartij. In het contact met de adviseur merk ik de deskundigheid in het begeleiden van kandidaten maar ook de transparantie in de communicatie. ”
Madelon Sporrel, Teamleider HR bij Ploeger Logistics
Carin van Bijsteren-van Dijk, Specialist Verzuim en Inzetbaarheid WGA-ERD bij 's Heeren Loo
“Momenteel hebben we een 30-tal 3e spoor trajecten door Passus laten uitvoeren. Van deze groep is inmiddels een groot deel van de werknemers weer duurzaam aan het werk. ”
Carin van Bijsteren-van Dijk, Specialist Verzuim en Inzetbaarheid WGA-ERD bij 's Heeren Loo
Monique Corbeij, HR Business Partner bij Scheuten Glas B.V.
“Passus is daadkrachtig, vertelt waarop het staat ook als de boodschap minder positief is. Korte lijnen, goed advies, zakelijk met duidelijke rapportages. Maar altijd rekening houdend met de mens in het verhaal!”
Monique Corbeij, HR Business Partner bij Scheuten Glas B.V.

Met zo’n spoor drie re-integratietraject biedt u uw (ex)medewerker namelijk een nieuw toekomstperspectief. Passus ontzorgt u bij een derde spoor re-integratietraject door de re-integratiebegeleiding met alle daarbij behorende verplichtingen over te nemen.  

Een spoor drie re-integratietraject brengt unieke uitdagingen met zich mee omdat de (ex)medewerker een lange periode geheel of gedeeltelijk aan het arbeidsproces onttrokken is geweest. Als (ex)werkgever dient u zich bewust te zijn van het gegeven dat uw (ex)medewerker echt weer klaargestoomd moet worden naar een (uitbreiding) van zijn of haar werkzame leven.

 

 

 

 

Bekijk werkwijze

Wat is spoor drie re-integratie?

Een spoor drie re-integratie is de weg naar een terugkeer in het werkzame leven. Dit stadium kan voor werknemers een uitdagende en gevoelige periode zijn, het is daarom belangrijk om hier zorgvuldig en empathisch mee om te gaan.

Het vinden van een geschikte en passende werkplek bij een nieuwe werkgever vereist ook tijd, inspanning en een goed netwerk. Het kan bijvoorbeeld voor nieuwe werkgevers lastig zijn om overtuigd te worden van het aannemen van iemand die langdurig arbeidsongeschikt is geweest, ondanks dat er no-riskpolis wordt afgegeven.

Om een spoor drie re-integratieproces soepel te laten verlopen, is het van belang om proactief te zijn in het zoeken naar geschikte vacatures en om contact te leggen met andere werkgevers. Passus helpt bij het nakomen van alle verplichtingen en verantwoordelijkheden die bij een spoor drie re-integratie komen kijken.

Ons doel is om uw werknemer een nieuwe kans te bieden om zijn of haar capaciteiten te benutten en met hernieuwd enthousiasme aan de slag te laten gaan bij een nieuwe werkgever in een functie die past bij de actuele mogelijkheden en behoeften.

Inspiratie over spoor 3

Privacyreglement Klachtenreglement Algemene Voorwaarden