ik ben een werkgever ik ben een werknemer
pay-off Passus Advies

De stap naar werkhervatting  

Heb je je ziek gemeld, maar ben je nog wel in staat om een deel van je werk of andere werkzaamheden uit te voeren voor je werkgever? In zo’n geval zal jouw werkgever een re-integratie spoor 1 traject starten, en daarbij komen wij in beeld. Passus staat voor je klaar om samen met jou en je werkgever op zoek te gaan naar oplossingen die je de mogelijkheid geven om terug te keren naar je eigen werk of naar een andere passende functie binnen je huidige organisatie.

Ruud Aarts, Coördinator Personeelszaken bij Wienerberger B.V.
“Vanaf de oprichting van Passus werken wij intensief en plezierig samen met Passus. Met name de persoonlijke begeleiding van de adviseurs is voor ons en onze medewerkers erg waardevol!”
Ruud Aarts, Coördinator Personeelszaken bij Wienerberger B.V.

Als onverhoopt blijkt dat een terugkeer bij je eigen werkgever niet haalbaar is, richten we onze inspanningen op het vinden van werk bij een andere werkgever. Je kunt dan rekenen op de professionele ondersteuning en begeleiding van je persoonlijk adviseur om de kans op een succesvolle terugkeer naar werk zo groot mogelijk te maken. Omdat iedere situatie weer anders is, leveren wij altijd maatwerk. Ook als het om een spoor 1 traject gaat.

Neem contact met ons op

Onze werkwijze bij een spoor 1 traject

Intake

Jouw eerste spoor traject begint met een intakegesprek waarin jouw persoonlijk adviseur uitgebreid kennismaakt met jou en jouw situatie. Daarnaast vindt er overleg plaats met de Arbodienst, HR-adviseur en/of jouw leidinggevende. Na de intake ontvangen jijzelf en je werkgever een intakeverslag waarin de besproken zaken worden samengevat.

Begeleiding en bemiddeling

Het doel van elk re-integratietraject is om tot een succesvol resultaat te komen dat voor alle partijen goed werkt. Jouw Passus-adviseur helpt je met persoonlijke gesprekken om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten en vaardigheden. We begeleiden en coachen jou en je leidinggevende bij de terugkeer naar werkhervatting bij jouw eigen werkgever. Daarnaast geven we advies over de opbouw in uren, taken en werkzaamheden. Als we merken dat de beoogde doelen niet haalbaar zijn, gaan we op tijd op zoek naar goede andere oplossingen.

Locatie en looptijd

De adviseur van Passus bezoekt je op je werkplek om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Op deze manier kunnen we de begeleiding nog beter afstemmen op jouw specifieke behoeften.
De looptijd van een spoor 1 traject is in principe drie maanden. Gedurende deze periode zetten we ons in om samen tot een succesvol resultaat te komen.

Passus biedt persoonlijke begeleiding 

Passus is een onafhankelijke partner gespecialiseerd in re-integratie, coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement. Ons landelijk netwerk van adviseurs beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in diverse regio's en branches. Wat ons kenmerkt, is de persoonlijke begeleiding die verder gaat dan alleen het vinden van een oplossing. Wij fungeren als jouw sparringpartner en gaan altijd een stapje extra waar dat nodig en gewenst is.

Bij Passus geloven we dan ook dat iedereen recht heeft op een kansrijk en succesvol re-integratietraject. Onze deskundige adviseurs staan daarom voor je klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij het vinden van de beste oplossingen voor jouw situatie.

 

 

 

 

 

Bekijk werkwijze

Privacyreglement Klachtenreglement Algemene Voorwaarden