ik ben een werkgever ik ben een werknemer
pay-off Passus Advies

Ziekteverzuim voorkomen? Volg dan onze verzuimtraining

Hoe houdt u grip op het verzuim binnen uw organisatie? Welke rol speelt uw leidinggevend kader als het gaat om (het voorkomen van) ziekteverzuim? Beschikken zij over voldoende kennis en vaardigheden? Voeren zij altijd het goede gesprek? Blijvende aandacht van leidinggevenden voor (preventie van) verzuim heeft namelijk een duurzaam positief effect op de hoogte, duur en frequentie van verzuim.

Bij Passus geloven we sterk in de gedeelde verantwoordelijkheid van werkgevers én medewerkers als het om verzuim gaat. Door leidinggevenden bewust te maken van de verantwoordelijkheid en de invloed die zij op verzuim hebben, ontstaat bij hen ook de behoefte aan kennis en vaardigheden om ziekteverzuim te voorkomen.

Neem contact met ons op

Lieke Schulten, Exite ICT
“Bij de terugkomsessie konden we concluderen dat de trainingen hebben geholpen bij het voeren van verzuimgesprekken en bij het stellen van de juiste vragen. Daarom raden wij Passus zeker aan!”
Lieke Schulten, Exite ICT
Erin Kolf, HR Manager bij Bolloré Logistics
“Door de vakkundige aanpak, uitleg en begeleiding tijdens de training heb ik het juiste interne resultaat kunnen behalen. Bovenal hebben we kunnen leren hoe wij verzuim het beste kunnen oppakken en welke do’s and don’t hieraan vasthangen. ”
Erin Kolf, HR Manager bij Bolloré Logistics
Roanne Bernink, GGD Utrecht
“Ik ben erg tevreden met de Verzuimtraining. In samenspraak is de training aangepast, zodat deze aansloot bij onze wensen. Hierdoor is er meer tijd ingericht voor de praktijk.”
Roanne Bernink, GGD Utrecht

Training: Grip op verzuim, hoe dan?

Wilt u als werkgever de controle terugkrijgen op het verzuim binnen uw organisatie? Bent u op zoek naar praktische handvatten en effectieve strategieën om verzuim te verminderen en de productiviteit te verhogen? Dan is de verzuimtraining voor leidinggevenden van Passus de oplossing voor uw organisatie.

Begin 2024 organiseert Passus een nieuwe Open Inschrijving Verzuimtraining op donderdag 23 mei & dinsdag 18 juni!

Mocht je interesse hebben, laat het ons dan weten via info@passusadvies.nl.

Klik hier voor de flyer met meer informatie.

De inhoud van onze verzuimtraining

De verzuimtraining van Passus bestaat uit twee dagdelen en een terugkomsessie. Het eerste dagdeel zal voornamelijk draaien om kennisdeling over de Wet verbetering Poortwachter, het bieden van praktische handvatten op het gebied van gesprekstechnieken en het praktisch oefenen om ziekteverzuim te voorkomen. Het tweede dagdeel heeft een meer praktische insteek en zal vooral draaien om het behandelen van casuïstiek. Deze praktijkcases komen idealiter vanuit de actuele praktijk.

Het laatste gedeelte van de training is een terugkomsessie waarin de deelnemers in een bepaalde periode in de praktijk aan de slag zijn gegaan. Door tijdens deze terugkomsessie de ervaringen te bespreken blijft verzuim onderwerp van gesprek en kan de continuïteit hiervan gewaarborgd worden. Daarnaast zien wij deze sessie als een stuk nazorg.

 

 

 

 

Bekijk werkwijze

Het doel van deze verzuimtraining

Deze training vergroot de bewustwording, kennis en gesprekstechnieken van leidinggevenden op het gebied van verzuim en inzetbaarheid van medewerkers. Door de praktische insteek en de oefeningen leren de deelnemers hoe zij het beste met (potentieel) ziekteverzuim om kunnen gaan.

Het resultaat: effectief ziekteverzuim voorkomen

De deelnemers zijn door de opgedane kennis en vaardigheden in staat om door vroege signalering en gespreksvoering verzuim te voorkomen en ze kunnen adequaat handelen wanneer het verzuim ontstaat. Hierdoor is er meer grip op het (voorkomen van) verzuim met als uiteindelijk resultaat een besparing op de verzuimkosten.

Inspiratie over Verzuimtraining

Privacyreglement Klachtenreglement Algemene Voorwaarden